Erdevik dobija fabriku za proizvodnju testenine i začina – Izgradnja pogona od 3.000 m2 na leto ili jesen, posao za 150 ljudi

Od strane Ozon
0 komentar

Erdevik – Na parceli od blizu 3,5 hektara, na samom ulazu u Erdevik, uskoro će biti izgrađena fabrika za proizvodnju testenina kao i začina. Dobar položaj pored puta i laka povezanost na svu neophodnu komunalnu infrastrukturu opredelili su investitore da pokrenu dodatnu proizvodnju u ovom delu Srema.

Za ovaj pogon koji će biti u sastavu kompanije Dali trade u startu, prema prvim informacijama, biće neophodno više od 60 kvalifikovanih i nekvalifikovanih radnika od 30 do 60 godina. Na ovu vest meštani Erdevika pozitivno reaguju smatrajući da će to sprečiti odliv mladih ljudi iz seoske sredine.

Lokalna samouprava dala je saglasnost za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine Opštine Šid. Takođe, opština je i na raspolaganju investitoru za sve neophodne dozvole koje će morati da dobije u narednom periodu, kako bi se pristupilo izgradnji proizvodnog objekta od oko 3.000 m2.

Očekivanja su da bi prvi radovi na izgradnji hale proizvodnog objekta mogli da počnu krajem leta ili početkom jeseni. Najpre je neophdno da investitor dobije sve neophodne dozvole. Nakon toga sledi izgradnja i opremanje objekta, te uvođenje radne snage u posao. U prvoj fazi u fabrici će biti uposleno oko 60 ljudi, dok se kao krajnji broj spominje cifra od oko 150 radnika.

Izvor: ekapija.com
Foto: Liveon001 © Travis K. Witt

Možda Vam se svidi i