Već tri meseca aktivan tim za borbu protiv narkomanije u sremskim školama

Od strane Ozon
0 komentar

Srem – Tim za borbu protiv narkomanije u školama u Sremskom okrugu već tri meseca aktivno sprovodi edukacije na temu prevencije zloupotrebe psihoaktivnih supstanci (PAS) u školama, u vidu tribina namenjenih učenicima VII razreda osnovnih i I razreda srednjih škola, zatim tribina namenjenih nastavnicima, kao i tribina na kojima učestvuju roditelji.

Cilj ovih tribina je da se utiče na nivo svesti kako roditelja, tako i nastavnika, o sve prisutnijem problemu zloupotrebe psihoaktivnih supstanci kod mladih, kao i sticanje veština da se rizično ponašanje, koje vodi u problem sa drogama, prepozna što je moguće ranije. Poseban akcenat se stavlja na radioničarski rad sa učenicima, u toku kojeg učenici treba da steknu veštine kako da prepoznaju rizične situacije u kojima mladi probaju drogu, kako da izbegnu te situacije, kao i kako da se odupru pritisku i lošem uticaju vršnjaka i da jačaju samopouzdanje, kome i kada da se obrate za pomoć.

Timom za borbu protiv narkomanije u školama za Sremski okrug koordinira Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, a čine ga lekari, psiholog, nastavnik, predstavnici MUP-a SM, Višeg javnog tužilaštva, Višeg suda i Centra za socijalni rad Sremska Mitrovica.

Izvor/foto: Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica

Možda Vam se svidi i