Šešelj ipak u Hrtkovicma?

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ponovilo je saopštenje u kome navodi da 6. maja nikome neće biti dozvoljeno okupljanje u Hrtkovcima.

Uprkos tome, i Vojislav Šešelj ponavlja da će tog dana organizovati skup, odnosno, da će se radikali razmileti po vojvođanskom selu gde je pre 26 godina održao govor zbog kog je u Hagu osuđen na 10 godina zatvora. U tom slučaju, u Hrtkovce će i demokrate da, kako kažu, zaštite stanovnike. Tako su tri strane ostale u nekoj vrsti igre živaca.

Mirno sremsko mesto Hrtkovci kao lokacija „radikalskog đurđevdanskog uranka“ – tako Vojislav Šešelj zove skup zakazan za 6. maj od kojeg ne odustaje.

„Ako bude zabranjen, mi idemo tamo. Umesto mitinga mi ćemo se razmileti po Hrtkovcima i šetati do mile volje. Ako nas policija napadne, mi ćemo odmah da sednemo na zemlju. To je naša stara taktika”, objasnio je Šešelj.

Taktiku imaju i demokrate – ako ide Šešelj, dolaze i oni u Hrtkovce. Balša Božović kaže da oni neće organizovati kontamiting već se se, jednostavno, pojaviti.

„Pa nećemo ni mi odustati, verujte mi, mi ćemo ga sprečiti. Rekao je da ga ništa neće sprečiti, e pa mi ćemo ga sprečiti da uđe u Hrtkovce i da napravi ono što je pravio 90-ih godina”, poručio je Božović.

Vladimir Đukanović iz vladajuće Srpske napredne stranke za najavljena okupljanja u Hrtkovcima, ne haje naročito, osim što se poziva na poštovanja zakona.

„Nas to u principu preterano ne zanima, nas zanima da se održi mir, država će obezbediti mir i to je ono što je najbitnije, tako da… Sve u skladu sa zakonom – i jedni i drugi će to morati da poštuju”, kaže Đukanović.

A ako je suditi prema novom saopštenju policije, koje, doduše, zvuči kao prošlonedeljno, i jedni i drugi će 6. maj provesti na nekom drugom mestu.

„Iako je više političkih organizacija zvanično prijavilo ili najavilo skupove u Hrtkovcima, nijedno okupljanje neće biti dozvoljeno. Zvanična rešanja o zabrani skupova, onima koji su prijavili, biće uručena u zakonskom roku”, navodi se u saopštenju policije.

Kada se to i dogodi, Šešelj tvrdi da će pokrenuti upravni spor i da će odbraniti svoje pravo da mitinguje u Hrtkovcima – selu u kojem je, prema presudi tribunala u Hagu, 1992. godine podsticao progon hrvatskog stanovništva.

„Ne verujete”, upitao je Šešelj novinare i konstatovao: “Vi meni ništa ne verujete.”

Zvanično saopštenje MUP-a
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, kako je i ranije saopšteno, neće dozvoliti nijedno okupljanje 6. maja 2018. godine u Hrtkovcima.

Iako je više političkih organizacija zvanično prijavilo ili najavilo skupove u ovom mestu, nijedno okupljanje neće biti dozvoljeno. Zvanična rešenja o zabrani skupova, onima koji su prijavili, biće uručena u zakonskom roku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeće sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbedilo sprovođenje donetih rešenja.

Izvor: n1info.com
FOTO: Dragan Jankovic Faza

Možda Vam se svidi i