Počela rekonstrukcija vrtića Centar u Rumi – Vrednost radova 9,2 miliona dinara

RUMA – Opština Ruma i AP Vojvodina započeli su zajednički projekat adaptacije i sanacije objekta „Centar“ Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Poletarac. Vrednost radova je blizu 9,2 miliona dinara, od čega je Pokrajina izdvojila oko 5,6 miliona, dok je ostatak sredstava obezbeđen iz opštinskog budžeta, navodi se za zvaničnom sajtu lokalne samouprave.

– Radovima na rekonstrukciji objekta obuhvaćena je zamena kanalizacione i vodovodne mreže, adaptacija kupatila, kompletna zamena pločica i sanitarija, kao i radovi na elektroinstalacijama – izjavio je v.d. direktora Poletarca Radoslav Mašić i najavio da će ova ustanova, u saradnji sa lokalnom samoupravom, nastojati da već naredne godine stvori uslove za proširenje vrtića Centar.

Sredstva za adaptaciju ovog objekta, u kome su zastupljene sve starosne grupe, od jaslene do predškolske, dobijena su od Pokrajine prošle godine, podseća Svetislav Damjančuk, šef Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Ruma, i dodaje da se čekao letnji raspust kako bi se radovi odvijali nesmetano.

– Za ovu godinu iz budžeta je izdvojeno i 7 miliona dinara za nabavku nameštaja, sitnog inventara i ostalih neophodnih stvari za normalno funkcionisanje vrtića. Oko 130 dece se trenutno nalazi na listi čekanja. Pokušavamo da pronađemo lokacije za proširenje kapaciteta naše predškolske ustanove i mogu reći da imamo razloga za optimizam. Verujemo da ćemo tokom avgusta ili najkasnije do kraja septembra imati adekvatne uslove za formiranje pet novih grupa – zaključio je Damjančuk.

ekapija.com
Foto: ilustracija

You May Also Like