Na Batrovcima zaplenjeno 15 bočica metadona FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

BATROVCI – Carinici su u saradnji sa policijom na ulazu graničnog prelaza Batrovci zaplenili bočice sa metadonom, koji se nalazi na listi nedozvoljenih supstanci.

Prekršaj je otkriven juče kada je „audi“ francuskih registarskih oznaka koji je vozio državljanin Turske u društvu još dvojice saputnika stigao na red za kontrolu, saopštila je Uprava carina.

Putnici su na pitanje da li imaju nešto da prijave odgovorili da nemaju ništa, međutim, detaljan pregled automobila otkrio je da nije tako.

Naime, u gepeku, u beloj najlon kesi prekrivenoj jaknom, carinici su pronašli 15 bočica sa metadonom, a kao njihov vlasnik javio se vozač automobila.

Radi se o 9 neotpakovanih bočica u originalnom pakovanju od 15 ml, jačine 40 mg i jednoj već korišćenoj, kao i o 5 bočica od 15 ml, jačine 60 mg. Inače, metadon je sintetička droga koja se, pod strogo kontrolisanim lekarskim nadzorom, koristi za terapiju heroinskih zavisnika.

Pošto putnik nije imao lekarski recept za upotrebu metadona u terapijske svrhe, bočice su mu oduzete, jer se radi o leku koji ima psihotropno dejstvo, zbog čega ne može da se prenosi preko granice bez adekvatne dokumentacije.

rtv.rs
Foto: Uprava carina

Možda Vam se svidi i