Kompanija Aliplast planira da gradi halu u Šimanovcima

Od strane Ozon
0 komentar

Opštini Pećinci je veoma važno da ostvaruje stalnu komunikaciju i saradnju sa privrednicima.

Predsednik opštine Pećinci Željko Trbović ponudio je kompaniji Aliplast koja posluje u Šimanovcima pomoć lokalne samaouprave u pronalaženju buduće lokacije za gradnju, ukazujući da će opštinska administracija pružiti svu moguću logističku podršku u realizacije planova ove kompanije koji su vezani za izgradnju hale.

Prema rečima Bojana Jovičića, direktora kompanije Aliplast, koja posluje dve godine u Šimanovcima, ona je deo međunarodne grupe koja ima fabrike u Poljskoj, Belgiji, Francuskoj i Engleskoj.

– Plan je da se u budućnosti iz fabrike u Šimanovcima pokriva cela bivša Jugoslavija i još neke zemlje Balkana. Što se tiče same lokacije u Šimanovcima i saradnje sa pećinačkom lokalnom samoupravom, do sada je sve bilo na najvišem mogućem niovu. Nismo ni imali nekih velikih problema, ali kad god nam je pažnja opštine bila potrebna odgovor je stizao vrlo brzo – kazao je Jovičić.

Osnovna delatnost Aliplasta je trgovina aluminijumskim profilima koji se koriste u građevinarstvu, kao i dodatne usluge farbanja profila. Profile, ukazao je Jovičić, uvozi iz fabrike u Poljskoj , a u planu kompanije je da počne da traži adekvatan prostor na kojem bi izgradili svoju halu, jer su trenutno u zakupu.

– U svojoj hali bi pokrenuli i proizvodnju aluminijumskih profila i zbog toga nam je saradnja sa lokalnom samoupravom važna – naglasio je Jovičić.

ekapija.com

Možda Vam se svidi i