Drumski prsten oko Fruške gore

Obnova deonice državnog puta Sremski Karlovci – Banstol trajaće 150 dana

UGOVORENA vrednost radova na delu „starog novosadskog puta“ iznosi 238,5 miliona dinara. Posao bi trebalo da bude gotov za pet meseci.

Rekonstrukcija deonice državnog puta od Sremskih Karlovaca do Banstola, dužine 6,8 kilometara, ukoliko sve bude išlo po planu biće završena u narednih 150 dana. Kako je istaknuto prilikom posete gradilištu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imrea Kerna i v. d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka, u ostvarivanje tog za Srbiju veoma važnog infrastrukturnog projekta biće uloženo 238,5 miliona dinara.

Igor Mirović je najavio da će paralelno sa tim radovima Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja, sopstvenim sredstvima, u narednih nekoliko nedelja početi i obnovu puta od Banstola do hotela „Norcev“ prema Iriškom vencu.

– To će zajedno sa ovom deonicom činiti jedan veliki rekonstruisani saobraćajni prsten na Fruškoj gori, značajan za turizam i druge aktivnosti – istakao je Mirović, i podsetio da je lane rekonstruisano tri kilometra te deonice, koja se pruža fruškogorskim grebenom.

Rekonstrukcija oba ta puta omogućiće bolju povezanost opština Inđije i Iriga i bezbedniji prilaz ka izletištima i manastirima Fruške gore.

Mirović je naveo još nekoliko važnih kapitalnih projekata koji će biti realizovani u pokrajini u predstojećem periodu, poput izgradnje tunela kod Čortanovaca na pruzi Beograd – Novi Sad, jednog od najsloženijih građevinskih poduhvata, koji bi trebalo da bude završen za tri do četiri godine.

– Ove godine počinje i priprema projektne dokumentacije za gradnju biciklističke staze od Novog Sada do Beograda, na ovoj putnoj trasi. Biće nastavljeni radovi na fruškogorskom Grebenskom putu i ka zapadnoj strani, a planiramo i velike radove na obnovi Sremskih Karlovaca – dodao je predsednik Pokrajinske vlade.

AUTO-PUT

IZVOĐAČ radova za obnovu 22 kilometra auto-puta od Batrovaca do Kuzmina biće izabran 17. maja. – Radovi treba da počnu u julu, vrednost je 17 miliona evra, a finansira Svetska banka – rekao je Drobnjak.

Novosti

You May Also Like