Do kraja avgusta gotovi radovi na kanalskoj mreži u Vojvodini

Od strane Ozon
0 komentar

Svi radovi iz programa sufinansiranja radova na kanalskoj mreži u Vojvodini započeti sredinom prošle godine, a koji koštaju preko 900 miliona dinara, trebalo bi da budu završeni do kraja avgusta.

Kako navode Vode Vojvodine, najviše novca, oko 413 miliona dinara uloženo je u sisteme za odvodnjavanje na području Bačke, na području Banata izvode se radovi vredni oko 400 miliona, dok radovi u Sremu koštaju oko 104 miliona dinara.

– Zahvaljujući zajedničkim ulaganjima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstvo i lokalnih samouprava, za uređenje i čišćenje kanalske mreže na području Vojvodine, samo u proteklih pet godina uloženo je više od 4,5 milijardi dinara. Radovi koji se izvode na kanalskoj mreži na području gotovo svih vojvođanskih gradova i opština poboljšavaju funkcionalnost sistema za odvodnjavanje i sprečavaju zadržavanje vode na poljoprivrednom zemljištu – navode u ovom vodoprivrednom preduzeću.

Dodatna sredstva iz programa sufinansiranja omogućavaju da se godišnje u proseku očisti između 2.500 i 3.000 kilometara kanalske mreže. Kanalska mreža koju održavaju Vode Vojvodine dugačka je gotovo 22.000 kilometara.

Izvor: ekapija.com

Možda Vam se svidi i