Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je u ponedeljak, 28. maja sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim o novim zajedničkim infrastrukturnim projektima dveju zemalja.

Kako je saopšteno na sajtu Vlade Srbije, Mihajlović je na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnicima kompanije Azvirt, istakla da je za Vladu Srbije važno da se što pre krene u realizaciju projekata o kojima su razgovarali predsednici Srbije i Azerbejdžana tokom nedavne posete srpske delegacije Bakuu.

Reč je pre svega o ideji da se gradi autoput Ruma-Šabac, dužine 22 kilometra, i brza saobraćajnica Šabac-Loznica, dužine 55 kilometara, istakla je Mihajlović.

Na sastanku je razgovarano i o projektu izgradnje obilaznice oko Beograda.

Mihajlović je ambasadoru Hasanovu predstavila i inicijativu više ministarstava da se organizuje biznis konferencija u Beogradu ili Bakuu, gde bi Srbija predstavila infrastrukturne projekte u oblastima saobraćaja, energetike, rudarstva i telekomunikacija, i gde bi se takođe srpska preduzeća upoznala sa mogućnostima da se angažuju na poslovima u Azerbejdžanu.

Ona je ambasadoru Hasanovu čestitala Dan republike, nacionalni praznik Azerbejdžana, koji ove godine proslavlja 100 godina državnosti.

Hasanov je izrazio zahvalnost na dobroj i efikasnoj saradnji sa Ministarstvom i podsetio na značajne sporazume u oblasti saobraćaja koje je Mihajlović potpisala tokom posete srpske delegacije Azerbejdžanu, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: ekapija.com

Možda Vam se svidi i