VIDEO Sudar teretnog i putničkog voza u tunelu: Kako su evakuisani putnici iz vozova

Od strane Ozon
0 komentar

U sudaru teretnog i putničkog voza u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, je prema najnovijoj izjavi ministra saobraćaja Gorana Vesića, povređeno 13 putnika, od kojih je četvoro prevezeno u Urgentni centar, a poginulih nema.

Foto: MUP Srbije

U Hitnoj pomoći je potvrđeno da je došlo do sudara i da su sve raspoložive ekipe poslate na teren.

Poslato je tehničko vozilo, dva navalna vozila, pokretno spremište i komandno vozilo sa 16 vatrogasaca iz VSJ Zvezdara i jedno tehničko vozilo iz VSJ Voždovac sa šest vatrogasaca.

Dolaskom na lice mesta u stanovljeno je da se terentni voz sudario sa putničkim vozom u tunelu u dubini od 400 metara od ulaza u tunel kod Pančevačkog mosta.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, po dolasku na mesto sudara vozova u tunelu Vukov spomenik – Pančevački most, da je najvažnije da nema poginulih.

Najvažnija vest je da nema smrtno stradalih, potvrdio je ministar Ivica Dačić. „Svi putnici su izašli iz voza,“ izjavio je ministar, dodajući da je hitna pomoć imala otežan pristup, ali su vatrogasci odigrali ključnu ulogu u izvlačenju svih povređenih i evakuaciji putnika.

Prema saopštenju „Infrastrukture železnica Srbije,“ evakuisano je ukupno 13 osoba. Nakon medicinskog pregleda, devet osoba je pušteno kućama, dok su četiri osobe upućene u Urgentni centar. Među povređenima su mašinovođa, kondukter i dva putnika.

Dačić je pohvalio vatrogasce-spasioce za njihov herojsku akciju, ističući da su povređene putnike izvukli kroz evakuacioni izlaz, koji većina građana nije ni znala da postoji.

Juče u 18.26h dogodila se nesreća na pruzi kod Pančevačkog mosta, kada je BG Voz, koji je saobraćao od Karađorđevog parka prema Ovči naleteo na zadnji deo teretnog voza koji je stajao na pruzi kod Pančevačkog mosta i čekao na dalju vožnju, saopšteno je iz „Infrastrukture železnica Srbije“.

Nesreća se dogodila na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta.

Možda Vam se svidi i