Lokalni izbori između 29. septembra i 13. oktobra?

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednica Skupštine Srbije, Ana Brnabić, uputila je danas pismo svim poslaničkim grupama u kojem je navela da prihvata sve njihove predloge osim jednog koji se tiče odlaganja izbora u Beogradu.

Brnabić je u pismu poslaničkim grupama istakla da je spremna da prihvati sve predloge osim onog koji se tiče odlaganja izbora u Beogradu, ističući da je taj predlog direktno suprotan Ustavu Srbije. „Ne mogu da se prihvate predlozi koji bi doveli do odlaganja izbora u Beogradu zakazanih za 2. jun, što znači da izbori u Beogradu ne mogu biti spojeni sa lokalnim izborima“, navela je Brnabić, piše Beta.

Ona je pozvala poslanike na novi razgovor koji će se održati u sredu, 17. aprila, kako bi se razgovaralo o navedenim predlozima i pronašlo zajedničko rešenje.

Jedna od tema razgovora biće formiranje Komisije za praćenje implementacije preporuka ODIHR-a, koju bi činili predstavnici stranaka i nevladinih organizacija Crta, Cesid i Transparentnost Srbija. Zadatak ovog radnog tela bio bi da izrade predloge zakona kojima će se ispunjavati preporuke ODIHR-a.

Takođe, predsednica Skupštine je predložila i izmene zakona o prebivalištu i najavila nastavak konsultacija o tome.

Kada je reč o datumu ostalih izbora, Brnabić je navela da je spremna da razgovara o predlogu da se ostali lokalni izbori održe između 29. septembra i 13. oktobra, koji su iznele neke stranke.

Očekuje se da će se na sastanku u sredu postići dogovor o navedenim predlozima i da će se naći rešenje koje će biti prihvatljivo za sve poslaničke grupe.

Izvor Beta

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar