Zbog poplave kod Šapca evakuisano 24 osobe, uključujući devetoro dece

Od strane Ozon
0 komentar

Službe za vanredne situacije evakuišu stanovnike i bore se sa poplavama u Srbiji

U odgovoru na snažne poplave izazvane obilnim padavinama, službe za vanredne situacije Sektora za vanredne situacije u Srbiji izvele su brojne operacije kako bi osigurale sigurnost i dobrobit pogođenih stanovnika. U mestu Gornja Vranjska, kod Šapca, uspešno je evakuisano 24 osobe, uključujući devetoro dece. Takođe, evakuisane su i dve osobe u Šabačkoj Kamenici. Srećom, nije bilo prijavljenih povreda, prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

FOTO MUP Srbije

Usled obimnih poplava, proglašeno je vanredno stanje na teritoriji cele opštine Vladimirci. Osim toga, vanredno stanje i dalje važi na određenim područjima, uključujući Užice, Požegu, Beočin, Vrnjačku Banju i Boljevac.

Mačvanski okrug, koji obuhvata Loznicu, Šabac, Krupanj i Koceljevu, posebno je pogođen obilnim padavinama tokom noći. Trenutno, vodostaji reka Krupinska, Gračanička, Uzovnička, kao i reka Rasnica i Ljuboviđa, dostigli su stanje stagnacije.

Tokom cele noći, vatrogasno-spasilačke ekipe su marljivo radile na ispumpavanju vode sa različitih lokacija. Uspeli su da ispumpaju vodu iz Doma zdravlja u Sjenici, kao i iz mesta Kalenić i Jovićevići u Požegi. Takođe, u Loznici je voda prodrla u Dom zdravlja i lokalnu „Elektrodistribuciju“. U Krupnju su takođe pomogli u isušivanju vode iz domaćinstava.

Vatrogasci i spasioci u Koceljevi su postavljali drvene branike duž korita reke Rasnice i stavljali džakove sa peskom u Šabačkoj Kamenici kako bi se ublažile daljnje poplave.

Od početka obilnih padavina 26. maja, Sektor za vanredne situacije je izveo ukupno 72 intervencije. To uključuje evakuaciju 38 osoba, gašenje pet požara izazvanih udarom groma i izvođenje 61 intervencije ispumpavanja vode.

Radi ublažavanja posledica obilnih padavina, angažovano je 185 vatrogasaca i spasilaca, opremljenih sa 95 vozila, 80 pumpi, tri specijalizovana vozila za spasavanje na vodi i dva čamca.

Možda Vam se svidi i