Upis u srednje škole elektronskim putem preko portala Moja srednja škola

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole i upis u srednju školu i ove godine obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, putem portala Moja srednja škola, www.mojasrednjaskola.gov.rs, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Od 2021. godine, roditelji jednim pristupom na portalu Moja srednja škola mogu da steknu uvid u sve neophodne rezultate i sprovedu sve korake za elektronski upis deteta u srednju školu.

Na navedenom portalu roditelji i drugi zakonski zastupnici će moći elektronskim putem, prvo da prijave svoje dete za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola.

Prijemni ispiti za ove škole, u skladu sa konkursom koji raspisuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, biće realizovani u srednjim školama od  12. дo 21. maja, a roditelji će uvid u rezultate moći takođe da pogledaju onlajn.

Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja, prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, biće održan od 21, 22. i 23.. juna.

Roditelji će takođe imati uvid u preliminarne rezultate završnog ispita na portalu Moja srednja škola.

Na istom portalu podnosiće se i žalbe na rezultate završnog ispita.

I ove godine lista želja će moći da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna.

Oni koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama.

Na samom kraju, roditelji će na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

Upis u srednje škole će moći da se obavi kompletno elektronskim putem, koristeći navedeni portal. Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis i za sve učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik