Ubica iz Dobrinaca ubio Britanca. Ubistva u Srbiji su se dogodila između 31. jula i 1. avgusta 2018. godine, u Dobrincima – u blizini auto- puta.

Ime koje je tada koristio bilo je Huan Jasin. Naime, Lavangin koji je u tom trenutku navodno imao 15 godina, dvojicu Avganistanaca ubio između 31. jula i 1. avgusta 2018. godine u Dobrincima u blizini autoputa. U novembru 2020. godine sud u Srbiji ga je osudio za ubistvo u odsustvu.

Avganistanac Lavangin Abdulrahimzai (21) proglašen je početkom ove nedelje u Velikoj Britaniji krivim za ubistvo mladića u Burnemotu. Prema tvrdnji postupajućeg britanskog sudije, osoba koja se u Velikoj Britaniji predstavlja kao Lavangin Abdulrahimzai u Dobrincima je 2018. godine ubila dvojicu migranata.

Naime, Lavangin, koji je u tom trenutku prema vlastitoj tvrdnji, navodno, imao svega 15 godina dvojicu sunarodnika ubio je između 31. jula i 1. avgusta 2018. godine u blizini pumpe OMV i auto-puta Beograd – zagreb.

Avganistanci su tada boravili u kolibi, kada je među njima izbila svađa oko prevoza migranta, a Lavangin je tada potegao oružje usmrtivši ih.

Branko Žujević

Možda Vam se svidi i