Posledice jučerašnjeg nevremena: U Beogradu spasene tri osobe, u Ečkoj i Titelu požari od gromova

Od strane Ozon
0 komentar

Jučerašnje nevreme je ostavilo vidljive posledice u Beogradu i nekim delovima Srbije. U prestonici je za samo pola sata palo izuzetno veliko količina kiše, od 30 do 50 litara po metru kvadratnom, što je ekvivalent prosečnoj količini kiše koja se inače očekuje tokom celog meseca.

Tim vatrogasaca i spasilaca bio je izuzetno angažovan u Beogradu gde su spasili tri osobe. Posebno hrabro i efikasno delovanje dovelo je do spasavanja dve osobe koje su bile zaglavljene u svojim vozilima u Ulici Marka Čelebonovića na Novom Beogradu.

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Miloš Milenković kaže za RTS da su u Beogradu spasene tri osobe, od kojih su dve bile zaglavljene u vozilu. Na tri mesta u Ečki i Titelu intrevesnisano je zbog požara izazvanog gromom.

Vatrogasci-spasioci uklanjali stabla sa kolovoza, crpeli vodu i uklanjali limene i druge krovne konstrukcije. Dodao je da su između ostalog, uklonjeni delovi krova sa zgrade Poštanske štedionice i Skupštine Srbije.

Što se tiče šire teritorije Srbije, Mileković kaže da su pripadnici Sektora za vanredne situacije intevenisali na 75 lokacija i to u Severnobačkom, Južnobačkom, Severnobanatskom, Srednjebanatskom, Borskom, Šumadijskom, Zaječaraskom i Jablaničkom okrugu.

Naglasak je bio na tehničkim intervencijama, a nije bilo potrebe ze evakucijom i spasavanjem.

Izvor RTS

Možda Vam se svidi i