Noćas tri zemljotresa u Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

Prema najnovijim informacijama iz Republičkog seizmološkog zavoda, u poslednjim satima zabeležena su niza zemljotresa koji su pogodili različite delove Srbije. Prvi udar je zabeležen u Kragujevcu u ranim jutarnjim časovima, tačno u 3 sata. Nakon toga, Novi Pazar je bio pogođen potresom sat vremena kasnije, a Kuršumlija je poslednja osetila podrhtavanje tla, oko 6 časova.

U Novom Pazaru je jačina zemljotresa iznosila 2.9 stepeni po Rihterovoj skali, dok je Kragujevac registrovao potres sa jačinom od 2.1 stepena. Kuršumlija je doživela najslabiji potres sa magnitudom od 1.6 stepeni Rihtera.

Ovo nije prvi put da se Srbija suočava sa zemljotresima ovog intenziteta. Nedavno, zemljotres sa magnitudom od 3.7 stepeni Rihtera pogodio je okolinu Vrnjačke Banje. Ovaj potres se osetio u različitim gradovima, uključujući Kraljevo, Kragujevac, Beograd i Kruševac.

Epicentar ovog zemljotresa bio je lociran 6 kilometara južno od Vrnjačke Banje, tačnije 26 kilometara jugoistočno od Kraljeva i 16 kilometara jugozapadno od Trstenika. Ova serija zemljotresa izazvala je blagu zabrinutost među građanima i podsetila nas na prirodu promenljivosti i neizvesnosti koju prirodni fenomeni donose.

Možda Vam se svidi i