Hemijski voz narednih dana uklanja vegetaciju duž pruga 

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Hemijski voz Infrastrukture Železnice Srbije započeo je ovogodišnju kampanju uklanjanja vegetacije duž pruga u Srbiji. Ovaj specijalizovani voz će u narednim danima fokusirati svoje aktivnosti na centralnu Srbiju, obezbeđujući čist i siguran put za železnički saobraćaj.

Hemijski voz ima ključnu ulogu u održavanju železničke infrastrukture u Srbiji. Koristeći specijalizovane hemijske supstance, ovaj voz uništava rastinje duž pruga, čime se održava jasna i sigurna zona za prolazak vozova. Fokusirajući se na centralnu Srbiju, Hemijski voz obezbeđuje nesmetanu putanju za železnički saobraćaj u ovom regionu.

Preduzeće Infrastruktura Železnice Srbije najavilo je da će Hemijski voz uklanjati vegetaciju sa obe strane pruge, na udaljenosti od pet i po metara od koloseka. Ovaj opsežan tretman obezbeđuje da rastinje ne ometa rad pruga i da se održava jasna vizuelna preglednost duž železničke mreže.

U saopštenju se takođe naglašava da pčelari trebaju preduzeti mere zaštite svojih košnica tokom aktivnosti Hemijskog voza. Preporučuje se da pčelari unapred obaveste preduzeće o lokaciji svojih košnica kako bi se izbegli negativni efekti hemijskog tretmana na pčelinje zajednice. Ova inicijativa ima za cilj očuvanje biodiverziteta i zaštitu pčela, važnih polinizatora.

Saobraćaj Hemijskog voza će biti prilagođen vremenskim uslovima. Ova fleksibilnost omogućava da se radovi izvode u optimalnim uslovima i da se postigne maksimalna efikasnost u uklanjanju vegetacije. Praćenje vremenskih uslova omogućava da se izbegnu nepovoljni faktori, kao što su kiša ili jaka temperatura, koji mogu uticati na efikasnost tretmana.

Možda Vam se svidi i