Vlada Srbije pozvala građane da koriste Vajber četbot „Srbija stvara mogućnosti“

Od strane Ozon
0 komentar

Vlada Srbije pozvala je građane i privredu da koriste još jedan oblik komunikacje sa državnim organima – Vajber četbot „Srbija stvara mogućnosti“, koji trenutno ima oko 1.300 korisnika.

Kako je precizirano, Vajber četbot „Srbija stvara mogućnosti“ pruža informacije o registraciji poslovanja elektronskim putem, o olakšanom i pojednostavljenom postupku zapošljavanja, o podsticajima za istraživanje i razvoj, o inovacionoj infrastrukturi, strateškom pristupu države razvoju inovacija i drugim merama za lakše digitalno poslovanje.

Ovim putem korisnik može da se upozna i sa zakonskom regulativom koja podstiče novo zapošljavanje, poreskim olakšicama, kao i o angažovanju domaćih i stranih stručnih kadrova iz inostranstva.

U prethodnom periodu Vlada Srbije je, uz podršku Nemačke razvojne saradnje i StarTech programa podrške digitalnoj transformaciji privrede u Srbiji, radila na razvoju sadržaja i kreiranju scenarija komunikacije koji će važne informacije o inovacionom ekosistemu plasirati korisnicima na drugačiji način. Cilj svih ovih akcija je, kako je ukazano, da građanima pretraga informacija iz brošure bude lakša i pristupačnija.

Možda Vam se svidi i