Ukrajinac i Mađar uhapšeni sa 268.000 evra

Od strane Ozon
0 komentar

Policija je na graničnom prelazu Gradina uhapsila ukrajinskog državljanina V. P. (37) i mađarskog državljanina P. K. (42), kod kojih je našla 268.000 evra, saopštio je danas MUP Srbije.

FOTO: Ukrajinac i Mađar uhapšeni na Preševu, nosili 268.000 evra
Foto MUP Srbije

Mađar i Ukrajinac osumnjičeni su za krivično delo pranje novca i određeno im zadržavanje do 48 časova.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao „Touareg“ strane registarcije, kojim su ka Makedoniji putovala dvojica stranih državljana.Bez obzira što su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose dozvoljene iznose novca, automobil je izdvojen za detaljan pregled. 

Foto MUP Srbije

 Tom prilikom je najpre u fabričkoj šupljini poda, ispred suvozačkog sedišta, pronađena kesa sa svežnjevima deviza. Potom su još tri kese sa sakrivenim novcem pronađene i u prostoru za akumulator, da bi na kraju deo sakrivenog novca u različitim apoenima bio pronađen i u tapacirungu ispod klupe zadnjeg sedišta. Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o ukupno 268.000 krijumčarenih evra. Otkriveni novac su zajedno sa 37-godišnjim vozačem i automobilom, čija je vrednost procenjena na oko 70.000 evra, preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Možda Vam se svidi i