U nedelju će biti poznata imena kandidata za ministre

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da će posle sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS u nedelju biti poznata imena kandidata SNS za ministre.

Dodao je da će biti poznata imena kandidata te stranke i onih koje SNS podržava za ministre u novoj vladi Srbije.

„Možda se neće znati jedno ili dva imena koalicionih partnera, za šta su možda potrebna još 24 sata“, rekao je Vučić novinarima u Leskovcu gde je posetio gradilište fudbalskog stadiona.
Upitan da li to znači da će koalicioni partneri SNS dobiti samo jedno ili dva ministarsta mesta u novoj vladi, Vučić je kazao da će dobiti „mnogo više“.

„Mi smo mnogo korektniji i darežljiviji“, rekao je Vučić.

Upitan o inicijativi za izmenu Krivičnog zakonika, Vučić je ocenio da je važno da se pokaže političko-pravna volja države da se i „drakonskim“ kaznama obračuna sa silovateljim i onima koji čine porodično nasilje, posebno nad ženama i decom.

„To je važna novost jer ako nekog ne možemo da vaspitamo, morate da pribegnete kaznama i verujte mi da će rezultat sigurno biti dobar i pozitivan. Mislim da se ljudima dopala ta ideja, sad da sačekamo novu vladu da vidimo kako će oni da reaguju“, kazao je predsednik Srbije.

Možda Vam se svidi i