Vatrogasci iz Srbije pristižu u pomoć Grčkoj

Od strane Ozon
0 komentar

Srpski vatrogasci krenuli ka Eviji gde će gasiti požar.

(Foto MUP cSrbije )


Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Sektor za vanredne stiacije uputili su danas posebnu jedinicu od 37 pripadnika sa 14 vozila i tri hdelikoptera u Grčku da pomognu kolegama i građanima na ostrvu Evija u borbi porotiv vatrene stihije, izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

„Sektor za vanrende situacije ovog leta ugasio je više od 850 požra na našoj teritoriji, pomagali su i u Severnoj Makedoniji, a sada smo srpemni da gasimo požare u Grčkoj. Tradiconalno smo prijateljske zemlje, ali od tog prijateljstva ne bi bilo pomoći da nije bilo ulaganja. Zahvaljujući predsedniku Vučiću obezbeđeno je da mozemo prvi put našim helikopterima da pomažemo drugim zemljama”, rekao je Vulin. On je istakao da je ponosan što je Srbija spremna da pomaže drugima a da ne očeukje pomoć.

Komandat vatrogasnog spasilačkog bataljona Niš Marko Radovanović rekao je da ovo treći put za poslednje dve decenije, koliko on radi, da vatrogasci iz Niša pomažu braći iz Grčke.

„Svi jedva čekaju da se priključe akciji gašenja požara u Grčkoj”, rekao je Radovanović, navodi Tanjug.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je da će vatrogasci biti raspoređeni na severu ostrva Evija.

„Srećan sam i ponosan što imamo kapacitet, požari su i kod nas, ali sve ih držimo pod kontorlom i što imamo čime da pomognemo grčkim kolegama”, rekao je Čaušić.

Prema poslednjim informacijama, u Grčkoj je aktivno više desetina šumskih požara, od cega je šest ozbiljnijih, i to na ostrvima Rodos, Kos i Evija, kao i u Mesiniji, u Mani i u Varimpompiju.

Možda Vam se svidi i