PORTAL E-KONSULTACIJE POČEO SA RADOM: Koje su prednosti za građane?

Od strane Ozon
0 komentar

Portal e-Konsultacije pušten je u rad, a preko njega građani će moći da učestvuju u svim fazama donošenja propisa.

Na Portalu eKonsultacije možete da učestvujete u konsultativnom procesu i izradi propisa (zakon, uredba, drugi propis) ili dokumenta javne politike (strategija, program, akcioni plan). Institucija koja sprovodi konsultativni proces ili javnu raspravu u obavezi je da sve materijale koji prate propis ili dokument javne politike učini javno dostupnim na Portalu eKonsultacije.

Foto: Printskrin

Novi portal trebalo da bi da omogući učešće javnosti u procesu primene i usvajanja dokumenata javnih politika i propisa.

Svi nadležni organi državne uprave biće u obavezi sa na portalu eKonsultacije objavljuju sve relevantne informacije o konsultacijama i javnim raspravama koje sprovode.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu biće zadužena za izradu i realizaciju posebih planova obuke državnih službenika koji će biti ovlašćeni za upravljanje pojedinačnim postupcima na portalu eKonsultacije.

Kancelarija za IT će upravljati ovim portalom i biće zadužena za njegovu promociju kao i obaveštavanje javnosti o početku rada portala eKonsultacije.

eKonsultacije OVDE

Možda Vam se svidi i