Vlada najavljuje dodatnu liberalizaciju ulaska u Srbiju!

Od strane Ozon
0 komentar

Vlada će već na sledećoj sednici usvojiti neke odluke kojima će dodatno biti liberalizovan ulazak u Srbiju, rekla je premijerka Ana Brnabić, a u vezi sa preporukom Kriznog štaba da građanima Srbije i strancima od petka više ne bude potreban PCR test za ulazak u zemlju.

Ona je nakon sednice Kriznog štaba rekla da je u poslednja 24 sata bilo 34 novozaraženih na oko 5.300 testiranih, što je 0,64 odsto pozitivnih, kao i da će se zbog toga nastaviti sa relaksiranjem mera.

– Zbog toga smo pričali o tom izolovanom slučaju u Vranju, ali ako to izuzmemo vidimo da je Srbija i dalje mirna. Gledaćemo zbog toga da i dalje relaksiramo mere, a posebno mere za ulazak u Srbiju, da ukidamo i komisiju i tu obavezu negativnih testova – rekla je Brnabićeva za Pink

Kako je rekla, polako se normalizuje avionski saobraćaj u Evropi, koja otvara granice, a i Srbija ne sme da zaostaje za tim. Brnabić je dodala da vlada ima podršku struke za popuštanje mera.

U toku današnjeg dana procenat pozitivnosti bio 0,64 odsto što je najniže od kada se vrši aktivan nadzor nad korona virusom u Srbij – izjavila je  zamenica direktora Insituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Ona je nakon sednice Kriznog štaba u Palati Srbija, rekla da je u poslednja 24 sata testirano ukupno 5.298 osoba, od kojih su 34 pozitivne na korona virus.

– Poslednjih dana smo imali nešto veće brojeve obolelih, ali to je isključivo zbog širenja infekcije unutar zatvorenih kolektiva, određenih radnih organizacija – rekla je Kisić.

Istakla je da poslednjih nedelja izuzetno povoljna epidemiološka situacija u svim delovima Srbije, da su svi indikatori povoljni, da epidemijski tok ide u željenom pravcu i da se nije razmatralo o pooštravanju mera. Kisić je apelovala na sve građane da se pridržavaju ličnih mera zaštite kojima će štititi i sebe i druge.

Tanjug

Možda Vam se svidi i