Šarčević: Preporuka o obustavi svih ekskurzija u inostranstvo je obavezujuća

Od strane Ozon
0 komentar

Preporuka školama da se obustave ekskurzije u inostranstvo je obavezujuća zbog širenja virusa korona, rekao je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je naglasio da sve škole imaju dovoljno vremena „da reorganizuju ekskurzije“ i da svi izlete u ovoj školskoj godini budu u Srbiji. Ministar je podsetio da novi pravilnik o ekskurzijama podrazumeva da samo maturanti putuju u evropske zemlje, a da za ostale đake ekskurzije budu u Srbiji. 

„Zbog novog virusa korona, dali smo preporuku školama, koja je obavezujuća, da se Italija izuzme iz ovog programa. Kako se širi virus, takvu preporuku smo dali za sve evropske zemlje“, rekao je Šarčević.

Posebni savetnik Ministarstva prosvete Aleksandar Pajić je za RTS-a rekao da su Ministarstvo i ministar Mladen Šarčević reagovali pravovremeno kada su produžili raspust zbog epidemije gripa. 

„Sada smo ponovo reagovali po preporuci Ministarstva zdravlja i zabranili smo odlazak u inostranstvo. Sve zemlje podležu ovoj preporuci“, naglašava Pajić. Kako je rekao, zabrani podležu i razmene studenata.

„To su studijska putovanja gde imamo saradnju dve škole. To su manje grupe učenika ili pojedinačni učenici koji sa svojim profesorima putuju i to je do daljeg obustavljeno“, kaže Pajić.

Pajić je napomenuo da sa Ministarstvom zdravlja prate kompletnu epidemiološku situaciju i da do sada nije bilo potrebe da se ukidaju putovanja i izleti u Srbiji.

Autor: Tanjug


You may also like