Rok za plaćanje januarskih obaveza za preduzetnike – paušalce ističe 18. februara

Od strane Ozon
0 komentar

Poreska uprava podsetila je preduzetnike-paušalce da 18. februara 2020. godine ističe rok za plaćanje mesečnih obaveza po osnovu poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za januar 2020. godine.

– Rešenja o utvrđenim poreskim obavezama preduzetnicima-paušalcima dostavljena su u poresko sanduče na portalu Poreske uprave. Za pristup portalu Poreske uprave neophodan je kvalifikovani elektronski sertifikat, koji izdaje pet sertifikacionih tela u Republici Srbiji (MUP, JP PTT, Privredna komora Srbije, Halcom, E-Smart Systems). Ukoliko pristup poreskom sandučetu u ime preduzetnika-paušalca vrši drugo lice, poreski obveznik je dužan da to lice ovlasti – saopštili su iz Poreske uprave.

Oni su takođe podsetili preduzetnike paušalce da ukoliko do sada nisu preuzeli poreska rešenja, to učine kako bi mogli da ispune svoju zakonsku obavezu u roku.

Detaljnije informacije saznajte pozivom Kontakt centra Poreske uprave na brojeve telefona 0700 700 007 i 011 331 01 11 ili informacije potražite na sajtu www.purs.gov.rs i društvenim mrežama Poreske uprave (Facebook, Twitter, Instagram).

U 37 filijala Poreske uprave u Srbiji, na jedinstvenom poreskom mestu „Vaš poreznik“ možete se neposredno informisati o sistemu paušalnog oporezivanja.

ekapija.com

Možda Vam se svidi i