Produžena odluka, državljani Srbije ne mogu u Grčku do 30. septembra

Zabrana ulaska u Grčku za državljane Srbije ostaje na snazi do 30. septembra, objavljeno je u Službenom listu Grčke.

Ta zemlja je produžila prethodnu odluku o zabrani ulaska na teritoriju te zemlje državljanima Srbije, kao i građanima trećih zemalja izvan Evropske unije, navodi se u zajedničkoj ministarskoj odluci objavljenoj u Službenom listu te zemlje.

Kako se navodi, odluka je zasnovana na tački D1a/G.P. oik 52835 iz 28. avgusta ove godine.

Reč je o zajedničkoj odluci grčkih ministara finansija, razvoja i investicije, zaštite građana, rada i socijalna pitanja, zdravlja, unutrašnjih poslova, infratrukture i transporta, špedicije i ostvrske politike.

– Izricanje mere laboratorijske kontrole uzorka i privremeno ograničenje za lica koja ulaze iz inostranstva, kako bi se ograničilo širenje kovid-19 koronavirusa” (B ”3557), produžena je do 30. septembra – navodi se u odluci objavljenoj u Službenom listu te zemlje.

Kako piše Tanjug, a prenose Novosti, Evropska unija nije vratila Srbiju na listu trećih zemalja kojima je u okolnostima epidemije korona virusa dozvoljen slobodan ulazak u Evropsku uniju.

Ambasador Izraela Jahel Vilan izjavio je da je Srbija od danas na tzv. zelenoj listi ove zemlje, tako da srpski državljani ne moraju u karantin po dolasku u tu zemlju, preneo je list.

Dnevnik/Tanjug/ekapija.com

You May Also Like