Od početka školske godine 80 učenika pozitivno na koronavirus

Od strane Ozon
0 komentar

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Кisić Tepavčević saopštila je juče da je tokom prošle nedelje, u osnovnim i srednjim školama prijavljeno je 18 zaraženih učenika koronavirusom, a od početka školske godine registrovano je ukupno 80 pozitivnih učenika.

Kisić Tepavčevič je ove podatke iznela na konferenciji za novinare Кriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19.

Ona je precizirala da je od 28. septembra do 4. oktobra prijavljeno devet zaraženih učenika u osnovnim školama i isto toliko u srednjim.

Prema njenim rečima, u toku prošle nedelje 170 učenika nije pohađalo nastavu zbog propisane mere kućne izolacije, zbog porodičnog kontakta sa laboratorijski pozitivnom osobom.

Takođe, kako je dodala, u toku prošle nedelje 26 zaposlenih u školama, nastavno i nenastavno osoblje, imalo je propisanu meru kućne izolacije zbog kontakta sa zaraženima.

Od ukupno zaraženih 80 učenika, 52 je iz osnovnih škola, a 28 iz srednjih, s tim što se kod više od 90 odsto njih radilo o sporadičnim slučajevima, gde se zaražavanje desilo van školske sredine, objasnila je Кisić Tepavčević.

srbija.gov.rs

You may also like