Interaktivne table za sve osnovne i srednje škole i domove učenika

Od strane Ozon
0 komentar

Pokrajinska vlada realizovala je akciju „Pametna tabla u svaku školu“, u okviru koje je obezbedila interaktivne table sa projektorom za sve osnovne i srednje škole i domove učenika u AP Vojvodini, ukupne vrednosti 70,4 miliona dinara, s ciljem modernizacije i digitalizacije u oblasti obrazovanja.

Pokrajinska vlada preko resornog sekretarijata je u proteklih nekoliko meseci, koji nisu bili nimalo laki, uspela da obezbedi 704 interaktivne table za 502 matične škole i 202 izdvojena odeljenja. Time je u obrazovne ustanove uveden najmoderniji način prenošenja znanja i podignut kvalitet obrazovanja, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
„Država koja ne vodi računa o obrazovanju, zdravstvu i kulturi rizikuje celu budućnost. Zato će Pokrajinska vlada i narednih godina nastaviti sa osavremenjivanjem nastave“, naveo je Mirović.

On je izrazio uverenje da će interaktivne table povećati motivaciju i kreativnost kod učenika i doprineti njihovom aktivnom učešću u nastavi, ali i da će pomoći nastavnicima i profesorima.

Predsednik Mirović podsetio je na to da se u Vojvodini realizuju brojne investicije u oblasti obrazovanja, najavljujući da će sutra u Alibunaru, a za nekoliko nedelja i u Beloj Crkvi, biti stavljene u funkciju sportske dvorane u okviru osnovnih škola.

„U svakom mestu u Vojvodini imamo konrektne rezultate kojima stvaramo mnogo bolje uslove za rad i boravak učenika u školama. Ojačali smo i restukturirali naše finansije, i zbog toga danas možemo da investiramo u ovu oblast, jer u obrazovanju leži naša budućnost“, poručio je predsednik Mirović.

Koliko tabli koje škole će dobiti na teritoriji Sremske Mitrovice možete pročitati OVDE.

vojvodina.gov.rs

You may also like