Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da će poslodavci u Srbiji uskoro morati sve svoje radnike da osiguraju od povreda na radu kod osiguravajućih kuća.

Đorđević je za izdanje Večerenjih novosti, rekao da će na jesen biti donet zakon o tome i da više neće biti „povlačenja po sudovima“, a da će u slučaju povrede, radniku novac odmah biti isplaćen.

On je rekao da će na istom zasedanju na dnevnom redu biti i dugo najavljivane izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

– Uskoro počinje javna rasprava o četiri predloga izmena koji dolaze iz mog i ministarstva na čijem je čelu Slavica Đukić Dejanović. Očekujem da primena počne od Nove godine, dok će one mere koje ne utiču drastično na budžet moći da stupe na snagu odmah – rekao je Đorđević.

Đorđević je dodao da kod tog zakona treba voditi računa da se ne desi, kako je rekao, scenario kao u Crnoj Gori, kada budžet nije mogao da pokrije mere.

– Ova četiri naša predloga traže više novca. Obećali smo da ćemo u skladu sa mogućnostima države izdvajati više za decu – rekao je Đorđević.

Možda Vam se svidi i