Počela isplata 4.000 dinara po hektaru – Dodatnih 1.200 za gorivo

Od strane Ozon
1 komentar

Isplata osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji i sredstava za kupovinu goriva počela je krajem prošle nedelje, a novac je dobilo 21.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede Srbije.

Na 4.000 dinara po hektaru, koliko je bilo ranijih godina, isplaćuje se dodatnih 1.200 dinara koji su namenjeni kupovini goriva.

– Ova zajednička isplata ima za cilj da se pojednostavi postupak regresiranja goriva, kao i to da novac što pre dospe do poljoprivrednih proizvođača, u vreme kada im je najpotrebniji za predsetvenu pripremu zemljišta i prolećnu setvu – kažu u Ministarstvu.

Pravo na podsticaj u biljnoj proizvodnji imaju sva registovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu, koja su na dan 30. septembra prošle godine u RPG (Registar poljoprivrednih gazdinstava) imala upisane parcele, odnosno površine.

Pravo na podsticaj imaju sva fizička i pravna lica za maksimalnu površinu do 20 hektara na kojoj gaje neku poljoprivrednu biljnu vrstu, osim površina pod prirodnim livadama i pašnjacima.

Zahtevi se, kažu, podnose Upravi za trezor, prema mestu registracije PG u periodu od 1. marta do 30. aprila.

Obrazac zahteva je, inače, dostupan na sajtu ministarstva, u Poljoprivrednim savetodavnim i stručnim službama Srbije, kao i u Upravi za trezor.

Nakon administrativne obrade zahteva, novac se uplaćuje na namenski tekući račun, kažu u Ministarstvu.

ekapija.com

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Darko 11.03.2019. - 11:42 pm

Ovo je super vijest. Jos kad bismo samo malo pritisli banke, kladionice i kazina, povisili im porez i tako otvorili mogucnost da iz takvih fondova finansiramo slicne stvari… To bi bilo vrhunski. Evo, pogledajte na https://sr.casino.guru/ koliko kazina obrcu novca. To mora da se da malo i drzavi, ne moze to bas tako…

Komentari su zatvoreni.