Republički fond za zdravstveno osiguranje je na svom sajtu objavio spisak potrebne dokumentacije za ostvarivanje prava na naknadu zarade za vreme privremene sprečenosti za rad preko 30 dana, koja se isplaćuje na teret RFZO pre i posle 11. aprila 2019. godine, piše na sajtu Informativno poslovnog centra.

Naime, članom 266. Zakona o zdravstvenom osiguranju („Sl. glasnik RS“ broj 25/19), koji je stupio na snagu 11.04.2019. godine, propisano je da osigurana lica koja na dan stupanja na snagu Zakona koriste prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, nastavljaju da koriste ta prava po odredbama zakona koji je važio do dana stupanja na snagu ovog zakona.

Iz navedenog razloga, osiguranici ostvaruju pravo na naknadu zarade za vreme privremene sprečenosti za rad u zavisnosti od toga da li su započeli sa ostvarivanjem tog prava pre ili posle 11.04.2019. godine.

Spisak potrebne dokumentacije za ostvarivanje prava na naknadu zarade za vreme privremene sprečenosti za rad preko 30 dana možete pogledati OVDE.

Autor/izvor: ekapija.com

Možda Vam se svidi i