Kamere koje se postavljaju na puteve u Srbiji ne mere brzinu

Od strane Ozon
0 komentar

Kamere postavljene na portalima duž autoputa Beograd-Niš, njih 56, kao i one koje će biti postavljene na drugim putevima u Srbiji, neće meriti brzinu.

Kako pišu beogradski mediji, one će služiti za nadzor saobraćaja.

Kontrola brzine će se i dalje obavljati na stari način, odnosno merenjem srednje brzine između naplatnih rampi, vozilima presretačima i radarima na nadvožnjacima.

Kako navode pojedini beogradski mediji, a prenosi Tanjug, snimci kamera biće korišćeni za analitiku, eventualno preusmeravanje saobraćaja kada dođe do gužvi na naplatnim rampama, zastoja ili udesa, ali će poslužiti i da se preko aplikacija vozačima šalju korisna obaveštenja i saveti.

Podsećanja radi, od sredine oktobra vozače na autoputu Beograd-Niš snima 56 kamera na 14 lokacija u oba smera, a međusobna udaljenost kamera je od šest do 32 kilometra. Reč je o kamerama koje su postavili „Putevi Srbije“ u okviru pilot-projekta nadogradnje postojećeg naplatnog sistema na autoputu Beograd-Niš, koji predviđa, između ostalog, postavljanje video-nadzora i na deonicama duž kojih nema odmarališta i benzinskih pumpi.

Autor: Tanjug

You may also like