Građani koji poseduju akcije kompanije NIS uskoro će dobiti dividendu od 34 dinara po svakoj akciji!
Sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende od akcija NIS.

Akcije NIS početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana. Svako od njih je dobio po pet akcija ove naftne kompanije, što znači da svi koji do sada nisu prodali akcije NIS mogu da računaju na dividendu od ukupno 170 dinara. Kada će biti isplata i kada novac treba očekivati na računima, još uvek nije poznato. U kompaniji je jedino potvrđeno da će dividende biti.

„Predlogom odluke za isplatu dividende akcionarima predviđeno je 6,5 milijardi dinara odnosno 25 odsto neto dobiti društva za 2018. godinu. U toj godini NIS je ostvario neto dobit veću od 26 milijardi dinara“, saopšteno je iz ove kompanije.

Dodaju i da je odbor direktora NIS održao je 6. maja pisanu sednicu, na kojoj je, između ostalog, utvrdio predlog Odluke skupštine akcionara o raspodeli dobiti za 2018. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti kompanije.

U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu imate oko 10.000 dinara. Jedna akcija NIS na berzi vredi 740 dinara, a pet koliko je svaki građanin dobio ukupno 3.650 dinara.

Akcija Aerodroma vredi 800 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda. Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina NIS, Aerodrom i Telekom svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.400 dinara od čega je 1.300 dinara dividenda koju je nedavno isplatio Aerodrom „Nikola Tesla“.

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende od akcija NIS. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci. S druge strane, novac od akcija mogu da dobiju samo ukoliko deonice prodaju, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju.

Izvor alo.rs

Možda Vam se svidi i