Zaposlenima u MUP-u veće plate u 2019. godini, nekima rast i od 17%

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će svi zaposleni u MUP-u sledeće godine imati veće plate.

– Svi zaposleni u MUP će imati veće plate, neke nepravde smo ispravili, neki zaposleni će imati povećanje i od 15, 16, 17% – rekao je Stefanović za Pink.

Navodeći da su pripadnici policije tokom 2018. dobili nove čizme, patrolna i terenska vozila i marice, Stefanović je rekao da će se i u narednoj godini nastaviti opremanje policije te da će, između ostalog, biti nabavljena i četiri nova helikoptera.

Ispravićemo nepravdu

Ministar je rekao i da će u 2019. godini u MUP-u biti zaposleno više od 1.500 ljudi. On je dodao i da su u pojedinim mestima administrativni izvršioci sa srednjom školom imali veće plate od komandira vatrogasno spasilačke jedinice i da će takve nepravde biti ispravljene.

– U narednoj godini ćemo ispraviti takve nepravde, ali će svi zaposleni u svim sektorima u MUP imati veće plate u 2019. godini nego što su imali u ovoj – ponovio je Stefanović.

On je rekao da je zadovoljan radom MUP-a i policije, ističući da i građani prepoznaju njihove napore.

Rekao je da je primećen trend smanjenja opšteg kriminaliteta, da je drugu godinu za redom zaplenjeno više od četiri tone narkotika, te da 2.700 policajaca uključeno programe koji se tiču bezbednosti dece.

Nasilje neprihvatljivo

Istakao je i da je nasilje kao model ponašanja neprihvatljivo za Srbiju.

Stefanović je rekao da će policija brinuti o građanima tokom proslave Nove godine i praznika, te da će na ulicama biti sve jedinice koje su neophodne da se očuva bezbednost.

Dodao je, međutim, da su i građani važan deo sistema bezbednosti i da treba da budu odgovorni, posebno kad je reč o korišćenju pirotehnike, vatrenih oružja i u saobraćaju.

On je rekao i da su bezbednosne službe i prethodnih godina bile veoma efikasne kad je reč o borbi i sprečavanju terorizma i da svakodnevno sarađuju sa međunarodnim partnerima.

– Nadam se da ćemo i dalje uspevati da budemo čvrst bedem za građane, da ne dozvolimo bilo kakav teroristički napad – rekao je Stefanović.

ekapija.com/Blic

Možda Vam se svidi i