Za mala i srednja preduzeća 140 miliona dinara – Razvojna agencija Srbije raspisala novi konkurs za jačanje konkurentnosti preduzetnika

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je Program podrške konkurentnosti, produktivnosti i internacionalizaciji, ukupne vrednosti 140 miliona dinara, koji će biti na raspolaganju mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima do utroška sredstava.

Kako je saopšteno iz RAS-a, preduzetnici mogu da računaju na 50% sufinansiranja projekta, odnosno maksimalno do dva miliona dinara podrške.

Ideja programa je razvoj privrednih subjekata i povećanje njihove konkurentnosti u cilju povećanja izvoza i osnaživanja sektora mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika.

Program je namenjen preduzetnicima koji se bave proizvodnjom ili preradom, a sufinansiraće se projekti koji se odnose na uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda, usaglašavanje proizvoda sa zahtevima tehničkih propisa, razvoj tehnoloških procesa, proizvoda ili usluga i individualni nastup na međunarodnom sajmu u inostranstvu.

Prijave se podnose Akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama (ARRA), a potrebna dokumentacija nalazi se na sajtu RAS-a.

ekapija.com

You May Also Like