Samostalni sindikat o ukidanju kaznenih poena za penzije: Nedopustivo favorizovanje zaposlenih sa beneficiranim stažom

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) ocenjuje je nedopustivo da se samo radnicima sa beneficiranim radnim stažom ukinu kazneni poeni za prevremeno penzionisanje i zahteva od vlasti isti tretman za sve zaposlene u Srbiji.

Taj sindikat je u saopštenju naveo da nema ništa protiv da se „penali“ za prevremeno penzionisanje ukinu za vatrogasce, policiju, vojsku, rudare i druge radnike sa benificiranim stažom, ali da insistira da izmene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju važe za sve radnike.

Sindikat se oglasio povodom najave ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića da će do kraja godine svima koji su tokom radnog veka imali beneficiran radni staž biti ukinuti kazneni poeni za penzije.

– Iako još nismo zvanično dobili takav predlog od Ministarstva rada, sigurno nećemo podržati te izmene i borićemo se protiv bilo kakve diskriminacije radnika u Srbiji – istakao je SSSS i podsetio da je pre više od godinu dana uputio zvaničnu inicijativu za izmenu Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, kojom bi bilo ukinuto umanjenje penzija u slučaju prevremenog penzionisanja.

ekapija.com

You May Also Like