Počela obnova deonice državnog puta od Sremskih Кarlovaca do Banstola

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u pratnji državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imrea Кerna i v.d. direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka, obišao je juče početak radova na obnovi deonice državnog puta od Sremskih Кarlovaca do Banstola, koja se nalazi na starom novosadskom putu prema Beogradu.

U proseku, ovim putem dnevno prođe više od 5.300 vozila. Radovi na deonici dugoj sedam kilometara obuhvataju kompletnu rekonstrukciju i proširenje puta za najmanje jedan metar u zavisnosti od terena. Trajaće 150 dana i odvijaće se fazno, neizmeničnim propuštanjem saobraćaja. Vrednost investicije iznosi blizu 240 miliona dinara.

Mirović je ovom prilikom izjavio da je Pokrajinska vlada preuzela inicijativu za rekonstrukciju starog puta od Beograda do Novog Sada, važnog državnog puta koji je izgrađen još krajem tridesetih godina prošlog veka, a kasnije je više puta rekonstruisan.

„Saobraćajnica od Banstola do Sremskih Кarlovaca jedna je od najlošijih u tehničkom stanju i danas počinje rekonstrukcija gotovo sedam kilometara prve deonice ove neuređene saobraćajnice “, kazao je Mirović.

On je najavio da će paralelno sa ovim radovima Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja u narednih nekoliko nedelja sopstvenim sredstvima započeti rekonstrukciju puta od Banstola do hotela „Norcev“ prema Iriškom vencu, uz podsećanje da su prošle godine rekonstruisana gotovo tri kilometra od Iriškog venca do „Norceva“. To će, kako je naveo, zajedno sa ovom deonicom činiti jedan veliki rekonstruisani saobraćajni prsten na Fruškoj gori značajan za turizam i druge aktivnosti. Rekonstrukcijom oba puta biće omogućena bolja povezanost inđijske i iriške opštine i obezbeđen bezbedniji put ka izletištima i manastirima Fruške gore.

You May Also Like