Međunarodni poljoprivredni sajam od 15. do 21. maja u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam i izložba poljoprivredne mehanizacije biće održani u Novom Sadu od 15. do 21. maja, najavili su danas organizatori.

Na konferenciji za novinare rečeno je da će izložba poljoprivredne mehanizacije činiti trećinu izlagačkog prostora, kao i da će Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na sajmu nastupiti sa 20 članica.

Poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu predstaviće i firme iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Nemačke, Turske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine.

Među izlagačima će ove godine biti i Unija proizvođača poljoprivredne mehanizacije Italije, kao i mnogobrojne domaće i strane firme iz oblasti agrara.

Očekuje se da će najskuplji eksponat biti Holmer T4-40, samohodna vadilica šećerne repe, koju će izložiti Almex, a cena tog kombajna je oko 600.000 EUR.

Najskuplji među traktorima biće guseničar John Deere 8345 RT. Posetioci će imati priliku da ga vide na štandu firme Kite, a zainteresovani i da ga kupe za 300.000 EUR, najavili su organizatori.

Za posetioce koji planiraju da kupe mehanizaciju na Poljoprivrednom sajmu pripremljeni su popusti i povoljniji uslove kupovine, a prema najavama najveća sniženja biće obezbeđena na štandu FPM Agromehanike, gde će traktori, mašine i rezervni delovi moći da se kupe po cenama nižim i do 30%.

Kako je najavljeno, u godini u kojoj Novosadski sajam obeležava 95 godina postojanja, za posetioce 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma biće organizovana i nagradna igra u kojoj će moći da osvoje dva traktora i roto frezu, koje je pripremio dugogodišnji darodavac Agropanonka.

Ulaznice za Poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara, a đaci i studenti u organizovanim grupama, kao i penzioneri i deca do 12 godina ulaznicu plaćaju 200 dinara.

Više detalja pogledajte na sajtu sajma.

ekapija.com

You May Also Like