Da li šaljete fiskalne račune?

Od strane Ozon
0 komentar

Za devet dana od početka nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“ u Pošte Srbije stiglo je više od 31.000 koverata sa računim i slipovima građana.

Nagradni fond za novi ciklus nagradne igre biće potpuno poznat najkasnije do 14. februara do kad vlada ima rok da usvoji pravila i finalni nagradni fond.

– Za sada se zna da će biti 100 automobila, što je duplo više nego u prethodnom ciklusu igre. U prošlom ciklusu bilo je šest stanova, a očekujem da ih bude ovog puta više, ali za sada se ne može govoriti o tačnoj cifri – kaže Ivan Radak iz NALEDA.

Mediji su ranije pisali da bi u nagradnoj igri trebalo da bude najmanje 10 stanova.

Već sada, objašnjava Radak, poznati su osnovni kriterijumi i to da u nagradnoj igri mogu da učestvuju samo punoletni građani sa boravištem ili prebivalištem u Srbiji. Radak podseća da je pravilo da u koverti mora biti minimum deset fiskalnih računa ili deset slipova ali se fiskalni računi i slipovi ne smeju mešati.

Minimalan iznos na računu ili slipu mora biti 100 dinara, a pri popunjavanju koverte važno je da se na strani gde se koverta otvara, upiše ime i prezime, adresu iz lične karte ili pasoša i broj telefona. Sa druge strane, umesto adrese primaoca, treba da piše „Uzmi račun i pobedi 2018“.

I ove godine postoji takmičenje gradova i opština, a promena je napravljena ove godine, pa tako postoje tri kategorije, male, srednje i velike i iz svake od tih grupa će biti izabrane tri najaktivnije.

Direktor funkcije usluga u Pošti Srbije Goran Ðerić kaže da je njihova uloga da pruže kompletnu logističku podršku u smislu prijema, prenosa, skladištenja, čuvanja i transporta do studija gde će se izvlačiti koverte.

– Ove godine mogu da učestvuju sve vrste koverata. Mogu da učestvuju i koverte iz prošle godine obzirom da je velika količina koverata ostala kod građana, a nisu učestvovale u nagradnoj igri. Treba samo izvršiti korekciju adresne strane, da se napiše „Uzmi račun i pobedi 2018“ – objašnjava Ðerić.

Pošta je na raspolaganje stavila, dodaje on, 1.500 poslovnica i 2.000 poštanskih sandučića gde se može izvršiti predaja pošiljaka.

srbijadanas.com

Možda Vam se svidi i