Zvanično otvorena gradska plaža u Sremskoj Mitrovici: Letnja destinacija broj jedan

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je zvanično otvorena sezona na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici, koja se brzo etablirala kao jedna od najpopularnijih letnjih destinacija u zemlji. Ovaj potez nije slučajan, jer sve veći broj turista bira upravo ovu plažu za odmor i uživanje.

Grad je završio sa uređenjem kupališnog i šetališnog dela, što je uključivalo uklanjanje rečnih nanosa i ravnanje i rasipanje peska duž obale. Ovi radovi su završeni prošlog vikenda, čime je sezona kupanja zvanično otvorena danas i trajaće do 10. septembra.

Plaža radi svakog dana od 10 do 20 sati, a ulaz je besplatan za sve posetioce. Tokom dana, za bezbednost kupača brinuće spasilačka i dežurna lekarska ekipa. Novina ove godine je turistički info centar koji je otvoren na plaži.

Prostrana Mitrovačka plaža može primiti čak 5.000 posetilaca, kojima su na raspolaganju ležaljke, suncobrani, tuševi, kabine za presvlačenje i besplatna parking mesta za automobile, motore i bicikle. Za one koji žele aktivniji odmor, tu su teretana na otvorenom, tereni za košarku i odbojku na pesku, kao i brojni sadržaji za najmlađe. Privremeni ugostiteljski objekti nude osveženje i hranu, a u večernjim satima organizovan je provod uz živu muziku.

Nepovoljni vremenski uslovi najavljeni za ovu nedelju nisu odložili otvaranje sezone, ali će uživanje na plaži biti stavljeno na pauzu do vikenda, kada se očekuje veći broj posetilaca.

Plaža, smeštena na levoj obali reke Save u južnom delu grada, lako je dostupna kroz nekoliko gradskih ulica. Gradske komunalne službe su uklonile oštećena stabla i orezale preostala kako bi osigurale bezbednost kupača, napominju iz Turističke organizacije grada.

Osim standardnih sadržaja, ove godine će biti organizovan bioskop na otvorenom, OCR trka i drugi sportski i zabavni programi u okviru manifestacije „Leto na Savi“.

Plaža „Brioni“ ima dugu istoriju, datira još iz perioda Kraljevine Jugoslavije. Tokom vremena, postala je simbol grada i popularno mesto okupljanja. Gradska plaža danas pruža sve što je potrebno za idealan letnji odmor, od sportskih terena do ugostiteljskih objekata sa prijatnim ambijentom.

Posetioci mogu uživati u ležaljkama i osveženju po pristupačnim cenama, što Gradskoj plaži daje dodatnu privlačnost u poređenju sa morskim destinacijama. Lokalno stanovništvo često provodi svaki slobodan trenutak na ovoj plaži, koja je postala njihova oaza mira i opuštanja.

Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici, sa svim svojim sadržajima i istorijskim značajem, sigurno zaslužuje svoje mesto među najpopularnijim letnjim destinacijama u zemlji.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Goran 12.06.2024. - 8:14 pm

Nekad sam żiveo na moru i lepšu plažu nisam video , šteta samo da je Sava čistija

Komentari su zatvoreni.