Zlatna Žetva: Atletičari AK „Srem“ dominiraju državnim prvenstvima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Atletska sezona je u jeku, a državna prvenstva i mitinzi širom Srbije pružaju priliku atletičarima da pokažu svoje umeće. Klub AK „Srem“ iz Sremske Mitrovice i ovog vikenda beleži zapažene uspehe, osvojivši brojne medalje na takmičenjima.

Na prvenstvu Srbije za mlađe juniore (U18) u Kraljevu, atletičari ovog kluba osvojili su četiri zlatne medalje. Perković Davidu je pošlo za rukom da se dva puta popne na najvišu stepenicu postolja. Prvog dana je trijumfovao u disciplini bacanje kladiva (5kg), bacivši spravu na impresivnih 47.03m, čime je opravdao ulogu favorita. Drugog dana, Perković se bacio u disciplinu bacanja diska (1.5kg) i, uprkos jakoj konkurenciji, uspeo je da osvoji zlato daljinom od 45.85m, postavši dvostruki šampion prvenstva.

Iva Bežanović je briljirala u skoku u vis, pobedivši sa 1.76m. U velikoj borbi sa Anom Kovrlijom iz zemunske „Mladosti“, Iva je nadmašila protivnicu za 2cm, potvrdivši svoj takmičarski talenat i postigavši rezultat na evropskom nivou.

Tara Žarić je u trci na 2000m sa preprekama takođe ostvarila zapažen uspeh. Iako je ovo bio njen prvi nastup na ovoj distanci, uspela je da nametne svoj tempo od samog početka i stigne do titule šampionke Srbije sa rezultatom 8:10.50. Hrabrost i požrtvovanost su se isplatile, donoseći joj zasluženu pobedu.

Iako nije osvojila medalju, Katarina Škorić je bila blizu postolja u bacanju koplja (500g). Kao pionirka, bacila je koplje na daljinu od 39.01m, postavivši svoj novi lični rekord. U skoku u dalj, Teodora Čonić je zauzela sedmo mesto sa skromnih 5.33m.

Na međunarodnom mitingu u Zenici, Slavko Stević je trijumfovao u skoku u vis sa 2.15m, ostvarivši peti najbolji rezultat na mitingu. Ovaj prestižni događaj privukao je veliki broj kvalitetnih takmičara iz regiona, što dodatno ističe Slavkov uspeh.

Na otvorenom prvenstvu Beograda za seniore, Tamara Prekajac je osvojila zlato na 100m, trčeći u kvalifikacijama i finalu identičan rezultat od 12.14s. Milana Simić je takođe bila uspešna, osvojivši zlato u skoku u dalj sa daljinom od 5.49m.

Sa ukupno šest takmičara i sedam zlatnih medalja, treneri Erak, Đorđić i Komlenić su jednoglasni u svojoj oceni da je ovo jedna vredna i talentovana generacija takmičara. Njihovi uspesi najavljuju svetlu budućnost za AK „Srem“ i srpsku atletiku u celini.

Možda Vam se svidi i