Zbog reakcije na hlor u akva parku u Bačkom Petrovcu petoro dece zadržano u bolnici 

Od strane Ozon
0 komentar

Petoro dece sinoć je zadržano u Dečijoj bolnici u Novom Sadu nakon što su se javili sa simptomima trovanja, dok je jedno pušteno na kućno lečenje zbog blažih simptoma.

Sva deca bila su u toku jučerašnjeg dana u akva parku u Bačkom Petrovcu, ali za sada nema potvrde da je reč o trovanju hlorom, jer se čekaju nalazi ispitivanja, piše Blic

– Deca koja su sinoć primljena imala su slične simptome, izraženu iritaciju očiju i mučninu, dok je kod jednog deteta bio prisutan i kašalj. Oni su zadržani 24 sata i trenutno se nalaze u Dečijoj bolnici, a tačno je da su svi u toku jučerašnjeg dana bili u akva parku. O uzroku za sada ne možemo da govorimo, dok ne budu gotova sva ispitivanja – potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Takođe, jedno dete je pušteno kući, s obzirom na to da simptomi nisu bili izraženi do te mere da bi bilo zadržano, pa je zapravo reč o ukupno šestoro dece koja su se sa sličnim simptomima javila u bolnicu, a nakon posete pomenutom akva parku.

Iz akva parka se za sada nisu oglašavali povodom informacije da je do trovanja došlo i da postoje indicije da je u pitanju trovanje hlorom.

Slična situacija i 2022. godine

Podsetimo, prema tvrdnjama pojedinih roditelja, zbog reakcije na hlor u akva parku više dece je završilo u bolnici i jula 2022. godine.

Tada su se iz akva parka oglasili za medije, ističući da im je bezbednost i zdravlje posetilaca prioritet, ali da o tvrdnjama tih roditelja ne žele da pričaju dok ne utvrde činjenice.

– U vezi sa Vašim zahtevom obaveštavamo Vas ovim putem da nismo u mogućnosti da Vam damo bilo kakvu izjavu, a imajući u vidu da trenutno radimo na prikupljanju svih potrebnih informacija i utvrđivanju činjenica u vezi sa navedenim događajem. Aqua Park, u skladu sa svojom poslovnom politikom, svakodnevno preduzima sve potrebne higijensko-tehničke mere predviđene važećim propisima, a bezbednost i zdravlje posetilaca predstavljaju prioritet u našem poslovanju – naveli su tada u odgovoru.

Izvor Blic

Možda Vam se svidi i