Vojnović Mile iz Kuzmina – Dvostruki pobednik Slaninijade!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vojnovic Mile iz Kuzmina, ponosni je nosilac titule zlatnog pobednika i na ovogodišnjoj slaninijadi u Kačarevu.

Kačarevo, malo mesto u Vojvodini, postalo je sinonim za jednu od najukusnijih manifestacija u državi – Slaninijadu. Ovogodišnje izdanje, 36. po redu, održava se od četvrtka, 15. februara, do nedelje, 18. februara, i donosi četiri dana bogatog programa koji privlači pažnju kako domaćih, tako i stranih posetilaca.

Glavni deo manifestacije je, naravno, sajam slanine, mesa i mesnih prerađevina, na kojem je svoje proizvode izložilo oko 300 proizvođača. Posetioci do nedelje imaju priliku da probaju najrazličitije vrste domaćih specijaliteta, ali i da kupe proizvode direktno od proizvođača.

Uz sajam, organizatori su pripremili raznovrstan kulturno-umetnički program koji će dodatno obogatiti atmosferu Slaninijade. Tu su i kulinarska takmičenja, trka prasića, kao i razne igre i aktivnosti za sve uzraste posetilaca.

Posebna atrakcija ovogodišnje Slaninijade je Vojnovic Mile iz Kuznina, koji je ponosni nosilac titule zlatnog pobednika. On je prvi put u istoriji Slaninijade da je neko dva puta uzastopno pobedio na ovom prestižnom takmičenju, čime je dodatno učvrstio svoj status kao majstor slanine.

Slaninijada u Kačarevu ne samo da okuplja ljubitelje dobrog zalogaja, već i promoviše tradiciju i lokalne proizvođače. Ova manifestacija svake godine potvrđuje svoj status kao jedan od najvažnijih događaja u kulturnom i gastronomskom kalendaru Srbije.

Možda Vam se svidi i