VIDEO Uhapšen mladić koji je objavio film „Nedelja“ na internetu

Od strane Ozon
2 komentari

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal uhapsili su Lj.M. (1992) iz Paraćina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava.

Kako se navodi, osumnjičeni je na svom Facebook profilu i Youtube nalogu objavio autorsko delo film „Nedelja“ o muzičaru Džeju i na taj način omogućio preuzimanje velikom broju korisnika navedenih internet platformi.

Pretresom stana koji osumnjičeni koristi, policijski službenici su pronašli predmete krivičnog dela koji se osumnjičenom stavljaju na teret.

Lj. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Posebnom javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije za svako neovlašćeno objavljivanje, snimanje i umnožavanje autorskog dela predviđene su novčane kazne i kazna zatvora do tri godine ili do pet godina ukoliko se ovim putem pribavlja imovinska korist

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Aleksandar 06.02.2024. - 9:27 pm

Sta bi tek bilo da je imao plantazu narkotika ili ubio nekog na naplatnog rampi…..

Silvija 07.02.2024. - 9:37 am

Za koji dan ce biti na netu a i crna svadba
jedva cekamo

Komentari su zatvoreni.