VIDEO: Put Šabac – Loznica gotov do kraja godine. 30-ak mostova, 16 nadvožnjaka i četiri kružna toka

Od strane Ozon
0 komentar

Brza saobraćajnica koja će povezivati Šabac i Loznicu, u dužini od skoro 54 kilometra, trebalo bi da bude završena do kraja ove godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministar Goran Vesić podsetio je da je prošle godine završen auto-put od Rume do Šapca, čime je Šabac postao deo mreže auto-puteva Srbije.

„Sada nastavljamo do Loznice i ono što je važno, to je da će ova brza saobraćajnica, kada bude završena, potpuno promeniti život ljudi u ovom kraju,“ izjavio je Vesić. On je naglasio da će, zahvaljujući ovoj saobraćajnici, putovanje od Loznice do Beograda trajati sedamdeset minuta, dok će se nakon završetka Fruškogorskog koridora 2026. godine, od Loznice do Novog Sada stizati za oko sat vremena.

Prema rečima ministra, izgradnja ove brze saobraćajnice ima veliki značaj jer će povezati Srem sa zapadnom Srbijom, a Podrinje sa Beogradom, čime će se olakšati transport i komunikacija u ovom delu zemlje.

Direktor Koridora Srbije, Aleksandar Antić, izjavio je da radovi na izgradnji saobraćajnice teku prema planu. On je istakao da se radi o zahtevnoj deonici koja uključuje 30-ak mostova, 16 nadvožnjaka i četiri denivelisane kružne raskrsnice.

„Do sada je realizovano više od 90 odsto radova na nasipima, dok je oko 90 odsto poslova na objektima već završeno. Takođe, ugrađeno je oko 44 odsto od ukupne potrebne količine asfalta,“ rekao je Antić.

Antić je izrazio sigurnost da će brza saobraćajnica Šabac – Loznica biti puštena u saobraćaj do kraja godine, što će predstavljati značajan korak ka poboljšanju putne infrastrukture u ovom delu Srbije.

Možda Vam se svidi i