VIDEO Nedimović: 61 odsto glasača dalo poverenje listi “Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Prva projekcija rezultata za Sremsku Mitrovicu. Pobeda liste oko SNS-a sa 61 odsto glasova

Prve projekcije rezultata za Grad Sremska Mitrovica kažu da je izborna lista Aleksandar Vučić, na izborima u Sremskoj Mitrovici, ostvarila ubedljivu pobedu sa ukupno 61% glasova, što predstavlja najmanje 20.000 glasova. “Ovo je rast od skoro 7% u odnosu na decembarske izbore. Želim da se zahvalim građanima Sremske Mitrovice koji su nam ukazali ovo poverenje. Takođe čestitam i svim ostalim učesnicima izbornog procesa na fer utakmici koja je postojala”, rekao je Branislav Nedimović, nosioc ove izborne liste.

“U gradski parliament će ući četiri izborne liste, dok se još dve nalaze na granici ulaska. Ovi rezultati su preliminarni jer je obrađeno 87% biračkih mesta. Voleo bih da istaknem da su izlaznost i rezultati bili izuzetno visoki: u Sremskoj Rači 85%, Radenkoviću 73%, Čalmi 71%, Laćarku 65%, dok je u Maloj Bosni zabeleženo 62%”.

Zadovoljan sam rezultatima jer postoji značajan rast u odnosu na prethodne izbore. Iako je izlaznost birača bila za skoro 10% manja, zabeležili smo rast u nominalnom broju glasova i u procentualnoj podršci. Obećavam da ćemo voditi računa o svim Mitrovčanima i o idejama koje su bile deo naše izborne kampanje. Lista koju predvodim će, prema trenutnim procenama, imati 41 mandat od ukupno 61 u lokalnom parlamentu, uz mogućnost da osvojimo još 2-3 mandata. Rezultat je izuzetno dobar, bolji nego pre četiri godine, uprkos svim izazovima koje smo prošli, od pandemije koronavirusa pa nadalje. Zahvaljujem se svima na fer izveštavanju i praćenju. Nadam se da ćemo uspeti da rešimo sve goruće probleme u Mitrovici, slušajući naše sugrađane i radeći u njihovom interesu, dodao je Nedimović.

Prema prvim preliminarnim rezultatima, na lokalnim izborima u Sremskoj Mitrovici izborna lista Aleksandar Vučić- Sremska Mitrovica sutra, ostvarila ubedljivu pobedu, druga je izborna lista grupa građana „Grad za sve nas“. Treće mesto zauzima lista „Sremska Mitrovica protiv nasilja – Đorđo Đorđić – Tatjana Ljubišić – Danijel Ćetojević“, dok se na četvrtom mestu, prema dosadašnjim rezultatima, drži lista „Dr Savo Manojlović – I ja sam Mitrovica – Kreni Promeni – Mlada Mitrovica“.

Možda Vam se svidi i