Uvodi se sistem eBolovanje

Od strane Ozon
6 komentari

Država planira da uvede sistem eBolovanja u narednom periodu kako bi suzbila pojavu lažnih bolovanja.

Cilj eBolovanja je pojednostaviti administrativne procedure vezane za otvaranje bolovanja, ali i omogućiti brži pristup informacijama poslodavcima i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Sistem eBolovanja bi trebao da digitalizuje proces izdavanja potvrde o privremenoj sprečenosti za rad, povezujući zdravstvene ustanove, RFZO i poslodavce. Na taj način, pacijenti više neće morati ručno da dostavljaju dokumentaciju poslodavcima ili RFZO-u, što će ubrzati procese i olakšati praćenje statusa bolovanja.

Važno je napomenuti da poslodavci neće imati uvid u detaljnu zdravstvenu dokumentaciju zaposlenih, već će samo biti obavešteni o tome da je zaposleni na bolovanju i u kom periodu.

Možda Vam se svidi i

6 komentari

Turko 25.02.2024. - 6:40 pm

Opet će mutava spodoba i bata da prodaju softver Srbiji za velike pare. N

Radmila 26.02.2024. - 2:35 pm

Dokle ovo sve ide. Zato su neki bili na bolovanju 15.god. Pred privatizaciju se pojavise a sada su vec u penziji. To moze za neke .
A sto se tice bolovanja. Lekar zna koju sifru da pise . Prvenstveno zbog sebe . Bolje bi Vam bilo da hvatate krimi grupe. Nekada se radilo 5 dana u nedelji i sve bilo ok a sad uzese dusu radnicima. Sramotni zakon o radu.

DrNoJe 26.02.2024. - 7:20 am

Opet maltletiranje lekara opšte medicine da bi neko tamo imao uvid.Znate li koliko treba lekaru da pošalje firmi i ministarstvu mejl pored svih poslova koje rade..strašno

Mira 26.02.2024. - 12:04 pm

Samo trpi radnik, jer se lažno i pravo bolovanje kao ni godišnji odmor nikome ne isplate, na plati je značajno smanjeno

Stefan 26.02.2024. - 12:05 pm

Ma lazna bolovanja su problem u Srbiji. Nije problem to sto ljudi lome kicmu za minimalac od 350 eu.

Aleksandar 26.02.2024. - 5:00 pm

„TURKO“ I „DRNOJE“ SU POTPUNO U PRAVU. Ljudi, alo, dokle već više???!!!!
Zaposleni ima obavezu da dostavi poslodavcu Potvrdu o nastupanju PSR kao i doznaku, a poslodavac oma obavezu da uvaži ono što je napisao lekar. Hoće li, zbog E-bolovanja neko moći da se ne javi gazdi(kao da je vikend!) već da ostane kod kuće??? Koga ovi prave majmunom???

Komentari su zatvoreni.