Utrostručena novčana nagrada za zlato osvojeno na Olimpijskim igrama

Od strane Ozon
0 komentar

Vlada Srbije je danas donela odluku kojom se povećavaju iznosi novčanih nagrada za sportiste koji ostvare izuzetne rezultate na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi. Ova odluka predstavlja značajan korak u podršci sportskim dostignućima i motivaciji naših vrhunskih sportista.

Prema izmenama Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama, svaki sportista koji osvoji zlatnu medalju na ovim prestižnim sportskim događajima sada će biti nagrađen sa 200.000 evra. Ovaj iznos je utrostručen u odnosu na prethodnu nagradu od 70.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Povećanje nagrade nije rezervisano samo za osvajače zlatnih medalja. Sportisti koji se okite srebrom dobiće 80.000 evra, u poređenju sa prethodnih 60.000 evra, dok će bronza sada doneti 60.000 evra umesto dosadašnjih 50.000 evra.

Osim sportista, ova odluka obuhvata i njihove trenere. Glavni treneri ekipa, kao i treneri pojedinačnih sportista, takođe će dobiti novčanu nagradu u istom iznosu kao i sami sportisti za osvojene medalje.

Možda Vam se svidi i