Uspon atletičara: Pet takmičenja – četrnaest medalja Sirmiuma

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U proteklom vikendu, sportski duh je zablistao na čak pet takmičenja. U Novom Sadu, na sajmištu, održano je Prvenstvo Vojvodine za seniore/ke, starije juniore/ke, starije pionire/ke i mlađe pionire/ke. Seniorsko zlato u bacanju kugle osvojili su Petar Ilić i Dasović Mirjana, dok je juniorka Anja Čančarević zauzela treće mesto. Anja je trijumfovala i u kategoriji starijih juniorki.

Uzbudljivi trenuci nastavili su se u konkurenciji juniora, gdje je Marinković Vuk osvojio srebro na 60m. Djonić Stefan briljirao je zlatom na 60m s preponama, dok je Lazic Marko dominirao u skoku u vis. Mlađi pioniri i pionirke pokazali su svoj talenat, a Dejan Mojsin se istakao trećim mestom u dalju i drugim u kugli, iza pobednika Tubića Ognjena. Relja Miletić i Lara Džever doneli su bronzu u trkama na 60m s preponama, dok je Kovačević Filip osvojio srebro na 60m. U svom debiju, Šuljmanac Lenka je zauzela treće mesto u skoku u vis.

U paralelnom događanju u Kraljevu, na Ibarskom krosu, Aleksandar Radovanović se okitio srebrnom medaljom na 300m u kategoriji B atletskih školica. Iako zadovoljni plasmanima, trener Macanović Slobodan naglašava da rezultati moraju doseći viši nivo kvaliteta.

Možda Vam se svidi i