Uspeh Savate boks kluba „Spartak SM“ na Prvenstvu Vojvodine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda, Žabalj je bio poprište velikog sportskog događaja – Prvenstva Vojvodine u aso savateu za sve uzraste. Među brojnim takmičarima istakao se Savate boks klub „Spartak SM“ iz Sremske Mitrovice, osvojivši čak tri medalje.

Učesnici takmičenja su se nadmetali u različitim kategorijama, a najsjajnije odličje, zlatnu medalju, osvojila je Teodora Stracenski u kategoriji do 75kg za juniore. Njeno izvanredno dostignuće dolazi u tek drugom meču u karijeri, što svakako predstavlja impresivan podvig.

Pored Teodore, klub je ponosan i na ostale takmičare koji su doprineli sjajnom uspehu. Anja Lukic se, iako već izborila plasman na Svetsko Prvenstvo u kategoriji do 56kg, ovaj put oprobala u težoj kategoriji do 60kg i osvojila srebrnu medalju, dok je Aleksa Lukic doneo klubu bronzu u kategoriji do 75kg za juniore.

Treneri Bojan Gataric i Igor Šivoljicki ističu da je posebno zadovoljstvo videti kako se upornost i vredan rad na treninzima isplate na takmičenjima. Teodora Stracenski je primer tome, pokazujući da se istrajnost i posvećenost u sportu uvek nagrađuju.

Klub „Spartak SM“ neće stati na postignutom, već nastavlja sa pripremama za predstojeće Svetsko Prvenstvo, kao i sa treninzima mlađih kategorija koje tek treba da nastupe na svojim takmičenjima. Njihov uspeh na Prvenstvu Vojvodine predstavlja podstrek za dalji rad i postizanje novih sportskih visina.

Možda Vam se svidi i